Kölcsönzés menete

Fontos tudnivalók a bérlésről, vásárlásról, regisztrációról 

Miket kell tudnom, mielőtt belevágok a bérlésbe?
 • Kérlek, úgy bánj a bérelt eszközzel, mintha a sajátod lenne, hiszen a fenntarthatóságot szem előtt tartva az a célunk, hogy az eszközeink minél hosszabb ideig bérbeadhatók legyenek.
 • Kérlek, tisztán hozd vissza a bérelt eszközöket. Ha nem tudod megtisztítani, akkor számolj azzal, hogy külön díjat kell felszámolnunk.
 • Ha valamilyen sérülés történt a bérelt eszközzel, kérlek, minden esetben szólj! Ne számíts arra, hogy hátha mi sem vesszük észre, mert ha tényleg nem, és így adjuk ki valaki másnak, ő a kettőnk figyelmetlensége miatt kerülhet bajba egy magashegyi túrázás vagy mászás során.
 • A kölcsönzés hitelesített regisztrációhoz kötött
Mi a túracucc bérlés és regisztráció menete?
 • Regisztrálj! – ezt csak egyszer kell, az így létrehozott fiókkal a későbbiekben is tudsz majd bérelni. A regisztráció folyamán az alábbi adatokat kell megadni: 
   • Név
   • Születési hely, idő
   • Anyja neve
   • Cím
   • Személyazonosító igazolvány szám
   • Szkennelt vagy fotózott személyazonosító igazolvány és lakcímkártya feltöltése
 • Regisztrációdat 12 órán belül hitelesítjük.
 • Miért van szükségünk ennyi adatra rólad? A kölcsönözhető termékek között 100.000 Ft értéket meghaladó darabok is vannak, így több tétel bérlése esetén, akár több százezer forintnyi termék is hozzád kerülhet. Számunkra az adataid megadása jelentik a biztosítékot.
 • Az adataidat nem adjuk ki harmadik félnek(lásd Adatvédelmi szabályzatunkat).
Túrafelszerelés foglalás

A webes felületen, miután kiválasztottad a kölcsönözni kívánt terméket, meg kell adnod a dátumot, amikorra az eszközt ki szeretnéd kölcsönözni. A minimális kölcsönzési idő 2 nap. Azt az időintervallumot add meg, amikor használni szeretnéd az eszközt.

Ha szombat reggel mész túrázni 2 napra, azaz szombat és vasárnap használod az eszközt akkor ezt a két napot jelöld be. Az átvételi nap és leadási nap díjmentes.

Az előbbi példát tekintve, ez pénteki felvételt és hétfői leadást jelent. Ha valamiért ettől eltérő felvételt vagy leadást szeretnél, kérlek jelezd felénk és megtaláljuk a megoldást.

Fontos! A foglalás akkor válik megrendeléssé, ha kifizetted a kölcsönzési díjat.

Kölcsönzési díj fizetése

1) Regisztrált kölcsönzés esetén fizethetsz átutalással: a fizetési oldalon átutalást választva nyomj a fizetek gombra. A következő oldalon feltüntetett “Megrendelési Azonosító”-t tüntesd fel az utalás közleményébe, majd utald el a megfelelő összeget az alábbi bankszámlaszámra 48 órán belül: 11703037-21457342

A bankszámlaszám a regisztrált felhasználó bankszámlája kell, hogy legyen.  Amennyiben más személy bankszámlájáról utalnál, azt a megjegyzésben kérlek tüntesd fel.

2) Fizethetsz bankkártyával a Paylike fizetési felületén keresztül.

 
Átvételi lehetőségek

Kölcsönzés esetén

 • személyes átvétel és leadás Ürömön ingyenes
 • személyes átvétel és leadás Budapesten a VI., VII., XIII. kerületben előre egyeztetett helyen és időpontban: 2400 Ft
 • Foxpost és Packeta átvétel és visszaküldés: 1800 Ft-tól (a visszaküldés díja az ügyfeleket terheli!)
 • DPD háztól házig visszaszállítással 4000 Ft
 • A gyerekhordozót mérete miatt Foxposttal és Packetával nem tudjuk küldeni.

Vásárlás eseten

 • személyes átvétel és leadás Ürömön ingyenes
 • személyes átvétel és leadás Budapesten a VI., VII., XIII. kerületben előre egyeztetett helyen és időpontban: 2400 Ft
 • Foxpost és Packeta átvétel és visszaküldés: 1800 Ft-tól (a visszaküldés díja az ügyfeleket terheli!)
 • DPD háztól házig visszaszállítással 4000 Ft
 • A gyerekhordozót mérete miatt Foxposttal és Packetával nem tudjuk küldeni.
 •  

Ha kölcsönzés és vásárlás is történik, úgy a kölcsönzési módok érvényesek, vagyis szükséges regisztrálnod. Ha átvételkor sérülést találsz az eszközön, azt kérjük azonnal jelezd felénk.

Lemondás

Ha a megrendelést az átvétel napján mondod le, úgy nem áll módunkban pénz visszatéríteni.

Átvételi napot megelőző 72 órában történő lemondás esetén a kölcsönzési díj 50% tudjuk visszatéríteni. Ezt megelőző időben történő lemondás esetén a kölcsönzési díj 90%-át tudjuk visszaadni.

Például ha szombatra és vasárnapra szól a megrendelésed, és pénteken mondod le, úgy nem tudjuk a kölcsönzési díjat visszatéríteni.

Ha kedd 00:01 és csütörtök este 24:00 között mondod le a foglalást, úgy a kölcsönzési díj 50%-át tudjuk visszatéríteni. Hétfő 24:00-ig történő lemondás esetén 90%-os a visszatérítés.

Mit kell tennem, ha megsérült az eszköz?

Ahogy a bevezetőben is írtuk, kérjük ne titkold el, ha az eszköz megsérült. Túrázásra adunk bérbe eszközöket, így számolunk vele, hogy megsérülhet. Minden esetben mérlegeljük a sérülés mértékét, és arra törekszünk, hogy javítsuk.

Kérjük, ne kezdj bele otthon a javításba, mert ezzel a terméket javíthatatlanná teheted. Eszközeinkhez javítószettek állnak rendelkezésre, ezek hiányában nem tudod javítani.

Ha a javításhoz harmadik felet kell bevonni, úgy annak költsége a kölcsönbe vevőt terheli. Ha olyan mértékű a sérülés, hogy az eszköz használhatatlanná válik, úgy meg kell térítened az eszköz elszámolási értékét, ami az eszköz bruttó kiskereskedelmi ára.

Leadást követően 72 órán belül vizsgáljuk át az eszközöket. Ha átvizsgáláskor a leadásnál nem jelzett sérülést vagy szennyeződést tapasztalunk, úgy azt jelezzük feléd és a költségeket kiszámlázzuk neked.

Mi a teendőm, ha nem tudom visszavinni a kölcsönzött túracuccot?

Legfontosabb, hogy kérjük jelezd, ha nem tudod időben visszahozni az eszközt!

Ha még szükséged van rá, úgy meghosszabbítjuk a bérleti időt, küldünk egy utalási kérelmet és 24 órán belül kérjük, hogy rendezd. Összesen 14 napnyi hosszabbításra van lehetőség, ha az eszközre nincs más foglalás.

Ha akadályozva vagy (egyéb elfoglaltság, egészségügyi probléma stb.), jelezd és jutányos díjért elhozzuk az eszközt.

Ha az eszközt a leadási napon nem hozod vissza és nem jelezd nekünk írásban vagy telefonon, úgy az eszközt aktuális bruttó kiskereskedelmi áron kiszámlázzuk részedre.

Számlát 2 napos átutalással állítjuk ki. A számlát a kiállítást követően automatikusan átadjuk a Nemzeti Követelés Kezelő Vállalat Kft-nek. A további adminisztrációt ők végzik.

Ha a számla kiállítást követően visszahozod az eszközt, úgy lehetőség van a számla sztornójára és a folyamat leállítására, de ennek díja 15.000 Ft.